O projektu | EKO kviz

Telekom Slovenije

O projektu

V ekipnem tekmovanju v ekoznanju se pomerijo učenci 6., 7. in 8. razredov. Ekokviz se je začel že v šolskem letu 2001/02, od leta 2009 pa celotno tekmovanje poteka prek spleta, kar je med učenci naletelo na izjemno pozitiven odziv. Pobudo za prenos Ekokviza na splet je dal Telekom Slovenije, ki že sedmo leto kot partner sodeluje pri organizaciji tekmovanja za največje ekoface v Sloveniji.

V Ekokvizu lahko tekmujejo učenci šol, ki so vključene v mrežo ekošol in ostalih šol, ki se pravočasno prijavijo za tekmovanje. V letošnjem šolskem letu želimo razširiti znanje naših osnovnošolcev o odgovornosti do hrane, znanstvenikih in o koržnem gospodarstvu. Z učnim gradivom bodo učenci bolje spoznali omenjene teme, ki so v današnjem času izjemno pomembne in jih ne smemo zanemarjati ali prezreti. Želimo, da bi se učenci prek Ekokviza podrobneje spoznali s problematiko na teh področjih in se naučili, kako lahko sami pripomorejo k varovanju in ohranitvi okolja.

Lani se je na Ekokviz prijavilo 160 osnovnih šol, šolskih tekmovanj pa se je udeležilo 4.068 učencev iz vse Slovenije.


Organizatorji

Ekokviz 2016/17 že osmo leto zapored poteka v partnerstvu med društvom DOVES, programom Ekošola in Telekomom Slovenije.

E

Nagrade

V okviru Ekokviza 2016/2017 bomo na šolskih tekmovanjih podelili priznanja za sodelovanje, regijske in državne zmagovalce pa čakajo tudi nagrade.

E

Kontakti

Z vprašanji o izvedbi Ekokviza se obrnite na ekipo Ekokviza in Ekošole.

E