Telekom Slovenije

2014/15

V finale tekmovanja o Ekoznanju, ki ga organizirata Društvo Doves in Telekom Slovenije se je uvrstilo 12 ekip in sicer 8 regionalnih zmagovalcev, drugouvrščeni ekipi iz mariborske ter ljubljanske regije (zaradi večjega števila šol v primerjavi z ostalimi regijami) in dve naslednji najbolje uvrščeni ekipi iz vseh regij.

Na sklepno dejanje letošnjega Ekokviza, ki je bilo 10. aprila 2015 v Ljubljani, na Osnovni šoli Toneta Čufarja so se uvrstile naslednje ekipe: tri glavce iz OŠ Ljubečna, ekoface iz OŠ Naklo, jufke iz OŠ Domžale, gumiboni iz OŠ Dobova, janko5 iz OŠ Janka Padežnika, ginko iz OŠ Dušana Bordona Semedela Koper, fatadoo iz OŠ Šturje Ajdovščina, puconci1 iz OŠ Puconci, majda12 iz OŠ Majde Vrhovnik, petelini iz OŠ Franceta Prešerna, eko poznavalci iz OŠ Šmarje pri Jelšah in oven15 iz OŠ Dravlje.

V razburljivem zaključku je ekipa Oven15 premagala ekipo Petelini. Draveljska ekipa je bila prva že po pisnem delu, kjer smo preverjali znanje iz letošnjih tem, nato pa so brez težav prišli do finala, v katerem so za en pravilen odgovor bili boljši od ekipe z mariborske osnovne šole.

Tretje mesto je dosegla ekipa Tri glavce, nehvaležno četrto pa ekipa Punconci. Vse štiri omenjene šole so v skladu s pravili osvojile tudi denarne nagrade za ekološke projekte, ki jih podarja Telekom Slovenije.

Kdo so finalisti 2015?

E

Rezultati šolskega tekmovanja

E

Največja Ekofaca 2015

Končalo se je letošnje tekmovanje. Na državnem tekmovanju na OŠ Toneta Čufarja v Ljubljani je zmagala ekipa Oven15 z OŠ Dravlje.

E

Učno gradivo

Čebele in medonosne rastline (6. razred), les (7. razred) in energija (8. razred) so teme letošnjega ekokviza.

E

Utrinki s finala

Na državnem tekmovanju, ki je bilo 10. aprila 2015 na OŠ Toneta Čufarja v Ljubljani, je zmagala ekipa Oven15 z OŠ Dravlje.

E